Vleermuishuis Project

Vleermuishuis Project

Arnhems Peil VleermuisHuis Project

Klimaatopwarming zorgt voor hittestress bij vleermuizen.

De meeste mensen weten wel dat de huismus aan het verdwijnen is omdat de Nederlandse dakpannen nu zo gemaakt worden dat het de mus zijn nestje er niet meer in kan bouwen. Veel soorten vleermuizen bouwen ook hun nestje in gebouwen. De gebouwen die we tegenwoordig echter maken, maken dit steeds moeilijker. Sinds het vervangen van de oude kademuren voor stalen damwand zijn ook in Arnhem de slaapplekken voor vleermuizen sterk verminderd.


Daarnaast hebben de vleermuizen het moeilijker omdat het warmer wordt in steden en dorpen. Er is steeds minder groen en minder water terwijl vleermuizen dat nodig hebben in hun leefgebied. Door het verdwijnen van het groen en het water worden de steden ook nog eens warmer, water en groen zorgen immers voor verkoeling. Die hitte zorgt ervoor dat vleermuisjes hun nestjes moeten verlaten.


Om de vleermuizen een handje te helpen gaat Arnhems Peil in de Nieuwe Haven vleermuiskasten ophangen. Vleermuizen zijn ook nuttige beestjes want het zijn natuurlijk insecten verdelgers. Mocht je dus last hebben van vliegen of spinnen, grijp dan niet naar chemische middelen, maar hang een vleermuiskast op.  Neem contact op met Arnhems PeilINFO

Hittestress bij Vleermuizen

2019-07 \\ Zoogdieren Vereniging


Het Vleermuis.net

Info \\ Vleermuis.net