DuurzaamheidsPrijs

Dirk Zeldenrust DuurzaamheidsPrijs

Dirk Zeldenrust, in 2017 op 62-jarige leeftijd overleden, was een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Om Dirk’s gedachtegoed en dadendrang in ere te houden heeft een aantal getrouwen rond Dirk, de Club van Dirk, het initiatief genomen de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven te roepen met als doel duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – onderkent dat een duurzame wereld niet kan wachten.


Prijsuitreiking 2019

Dirk Zeldenrust DuurzaamheidsPrijs

Tijdens de uitreiking van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2019 op 29 november heeft Arnhems Peil uit handen van Frank Croes van de HAN een waardecheque ontvangen voor deelname aan een workshop Circulaire economie.


Duurzaam, kleinschalig, kopieerbaar, volhardend en sociaal: daarmee is Stichting RecaP winnaar van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2019! De jury * noemde het een win-win-win situatie. Kwamen er vorig jaar veertien inzendingen binnen, dit jaar waren er maar liefst negentien inzendingen. Naast ReCaP waren De Blauwe Tomaat en Fashion Held in Common van ArtEZ genomineerd.


De negentien inzendingen waren heel divers. Waterstof, water, voedsel, bijen, bomen, vlas, hout en plastic, alles kwam voorbij. Uiteraard in de geest van Dirk, dus duurzaamheid in de ruimste zin. Prachtige initiatieven die laten zien dat het anders en duurzamer kan in Arnhem.


De prijzen: Alle inzenders kregen van de HAN, Centrum voor Meervoudige Waardecreatie, een workshop circulaire economie aangeboden. Prijswinnaar RecaP ontvangt een bedrag van € 5000, bedoeld om het ingediende project uit te voeren of verder te ontwikkelen. RecaP gaat de prijs besteden aan uitbreiding van haar capaciteit en de aanschaf van een stofafzuiginstallatie. “Ik had niet verwacht dat we zouden winnen, mijn stem was naar de Blauwe Tomaat gegaan. Ik heb niets voorbereid. Enorm bedankt!” zegt Frank Tomassen van RecaP.INFO

Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

Website \\ De Groene Vos


Dirk Zeldenrust Prijs Deelnemers 2019

Info \\ Deelnemerslijst


Dirk Zeldenrust Prijsuitreiking 2019

Info \\ Prijs Uitreiking