Arnhemse Klimaatalarm

KLIMAATALARM

Bekijk de aftermovie van het Arnhemse klimaatAlarm van 14 maart

De Arnhemse Klimaatmars & Klimaatalarm - 2021


De verkiezingen staan voor de deur en het klimaat wacht niet. Vanwege corona kiezen we ervoor deze klimaatmars anders te doen. We slaan het #Klimaatalarm! Op meerdere locaties door heel Nederland laten we samen één geluid horen. We willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.


De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten, in binnen- en buitenland? Of kiezen we nu voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende drinkwater?


Laten we de miljardensteun die nu is vrijgemaakt gebruiken om Nederland eerlijker en groener te maken. De overheid geeft miljarden euro’s aan grote vervuilende bedrijven in de vorm van subsidies, leningen en belastingvoordelen. Dit gaat ten koste van gezinnen en kleine ondernemers. De overheid kan ons belastinggeld maar 1 keer uitgeven. Nu maakt ons belastinggeld de klimaatcrisis erger. Dat moet anders.


Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt zelf te betalen voor de klimaatschade die ze aanrichten, in binnen- en buitenland. De overheid moet erop toezien dat bedrijven hun verantwoordelijk nemen om te verduurzamen. Op eigen kosten. Wij kiezen mensen boven vervuilende bedrijven.


Wij eisen echte oplossingen en eerlijk herstel. Op 17 maart zijn de verkiezingen. Op 14 maart laten wij van ons horen. Een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Jouw stem is van levensbelang. App of bel je vrienden en doe mee met de Klimaatmars in Arnhem.


Samen zorgen wij dat iedereen kiest voor klimaat! Meer informatie over de landelijke Klimaatmars vind je op www.klimaatmars2021.nl


MELD JE AAN VOOR DE ARNHEMSE KLIMAATMARS & ALARM 2021De klimaatmars gaat door! Dit jaar organiseert de Klimaatmars Coalitie evenementen door het land heen. Zo kunnen we op een veilige manier samen strijden voor een beter klimaat. Want ook tijdens de coronacrisis moeten we die andere crisis, de klimaatcrisis, niet vergeten. Ben jij er bij op 14 maart  in Arnhem? Leuk! Meld je direct aan!


LET OP  De gemeente Arnhem heeft  akkoord gegeven op onze aanmelding van 9 december 2020 voor de manifestatie "Klimaatmars Arnhem"  op 14 maart 2021 voor 1000 deelnemers.


Begin maart ontvingen we de mededeling van de gemeente dat er nog maar 650 deelnemers mee mogen doen op het plein voor het Provinciehuis en vlak voor het KlimaatAlarm werd dat aantal deelnemers verlaagt naar 500.


De zaterdag voor het KlimaatAlarm hebben we dat maximaal aantal aanmeldingen ontvangen voor deelname op locatie. U kunt zich nu enkel nog aanmelden als online deelnemer!


klimaatcoalitie-klimaatmars-corona-maatregelen

Organisaties die de Klimaatmars, het Klimaatplan & het Klimaatalarm steunen.