Echt groen energieadvies

Echt Groen Energieadvies & Overstapcampagne

De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze tijd. Het is belangrijk dat we stoppen met het uitstoten van CO2. We moeten zelfs CO2 uit de lucht halen. Daarom moeten we geen fossiele brandstoffen, vuilnis of biomassa verbranden voor het opwekken van energie. Energieleveranciers zeggen allemaal dat ze groene energie verkopen. Maar dat kan helemaal niet want zoveel groene energie wordt er helemaal niet opgewekt. De overheid doet weinig om de vervuilende bedrijven te dwingen om harder te vergroenen.


Wij hebben de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de groenste energieleveranciers en zijn tot de conclusie gekomen dat er maar een handjevol energieleveranciers echt groene energie leveren.  Uit het onderzoek is ook gebleken dat de criteria die bijvoorbeeld Greenpeace, Natuur & Milieu, WISE, de Consumentenbond en CE Delft gebruiken voor hun onderzoek naar de groenste energieleverancier niet transparant zijn en dat er sprake is van belangenverstrengeling. Daarnaast bleken soms aangeleverde gegevens niet te kloppen. Wil je een echt onafhankelijk en groen energieadvies? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.


Echt Groen Energieadvies - 2021
De Klimaatcoalitie


Soms is de oplossing simpeler dan je denkt. Laat de klimaatkillers links liggen en stap over naar een echt groene energieleverancier. Wij hebben uitgebreid onderzoek uitgevoerd en kunnen je met een gerust hart de volgende energieleveranciers aanbevelen:

  • Pure Energie,
  • Vrijopnaam
  • Energie van Ons
  • OM Nieuwe Energie
  • Energy Zero
  • Easy Energy

 

Biomassavrije Energieleverancier - 2020

EDSP ECO


Om een gedegen overstapadvies te kunnen geven aan inwoners van Nederland die niet willen dat hun energieleverancier gebruik maakt van (houtige) biomassa hebben we een onderzoek uitgevoerd naar alle energieleveranciers van Nederland. Uit dit zeer uitgebreide onderzoek hebben wij geconcludeerd dat de 11 energieleveranciers die door De Consumentenbond e.a. als groen worden aangemerkt bij ons een andere score krijgen.