Rhedense Luchten LuchtData Project

Eind 2019 hebben we met 23 vrijwilligers proefgedraaid tijdens de eerste Arnhemse LuchtData Burgermeetnet workshop en het was een groot succes. In het jaar erop hebben we in totaal 10 workshops gehouden waarbij meer dan 170 fijnstofmeters in elkaar gezet en opgehangen zijn. De meetgegevens worden o.a. door het RIVM gebruikt.


Het Arnhemse LuchtData-Burgermeetnet is ondertussen uitgegroeid tot het grootste burgermeetnet van Nederland en is de inspiratie geweest voor een flink aantal inwoners van andere gemeenten om zelf ook een LuchtData-Burgermeetnet op te starten in hun eigen stad of dorp. 


Op dit moment assisteren we met de uitrol van het LuchtData project van RhedenseLuchten.nl waarvoor we meer dan twintig fijnstofmeters hebben geleverd voor de eerste workshop 'Samen fijnstofmeters bouwen'. Woon je in de gemeente Rheden en wil je meedoen of ken je iemand die interesse zou hebben om mee te doen met het LuchtData-Burgermeetnet van Rhedense Luchten, neem dan contact op via: info@rhedenseluchten.nl

Fijnstofmeters voor de eerste LuchtData Rhedense Luchten Workshop
Arnhemse LuchtData Workshop