Arnhemse Stemwijzer

De Arnhemse
Stemwijzer


Arnhemse Stemwijzer
Arnhemse Stemwijzer Moties

Kieswijzers worden meestal gebaseerd op verkiezingsprogramma’s van politieke partijen. Maar tussen wat partijen vooraf beloven en hoe zij daarna daadwerkelijk stemmen op besluiten, amendementen en moties, zit vaak een groot verschil. Daarom hebben wij een kieswijzer gemaakt gebaseerd op het stemgedrag van de gemeenteraadsleden in de afgelopen vier jaar.


Deze kieswijzer is gemaakt door leden van de Klimaatcoalitie  die het belangrijk vinden dat de politiek keuzes maakt die zorgen voor het welzijn van de mens op de lange termijn. Daarbij horen groene en duurzame keuzes.


Wat vinden wij groen en duurzaam?
Beslissingen die ten goede komen van de natuur, het klimaat of de welvaart en gezondheid van de inwoners van Nederland. Beslissingen die vooral ten goede komen van CEO’s en beleggers van miljardenbedrijven noemen wij dus niet duurzaam. Met deze kieswijzer laten wij zien welke partijen de afgelopen 4 jaar in onze gemeente het duurzaamst en groenst gestemd hebben op moties, amendementen en raadsbesluiten. Daarbij geven wij per onderwerp zo goed mogelijk aan waarom een stem vóór of tegen een stelling wel of niet groen of duurzaam is. Op die manier laten wij zien hoe we te werk gaan en hoe we keuzes maken en kunt u zelf beslissen of u zich daarin herkent.


Weblinks naar nieuwsberichten & aanvullende informatie