PlasticSoep Project

Arnhemse PlasticSoep Project

19 september 2020 was het de derde World Cleanup Day in Arnhem en we hebben met zijn allen meer dan een flinke groene container a 2000 kilo aan plastic opgeruimd in de straten, de parken, de uiterwaardes en van de oevers van onze stad. Alle vrijwilligers van harte bedankt voor deze geslaagde dag!


Naast dat we het zwerfafval verminderen wat via de Rijn in de Noordzee verdwijnt, zorgt dit evenement ook voor bewustwording rondom afval en stimuleert het tot het verminderen van gebruik van plastic. Tevens is het heerlijk om samen met andere Arnhemse vrijwilligers de handen uit de mouwen te steken in de prachtige Arnhemse natuur.


Onze anti-plastic campagnes en projecten voeren we uit in samenwerking met de Plastic Soup & EDSP ECO Foundation.


Marloes geeft les als gastdocent op scholen in Gelderland voor de Plastic Soup foundation, Arnhems Peil ondersteund en organiseert daarnaast meerdere opruimacties en we zijn op dit moment een project aan het opstarten om gratis surfboarden voor kids te laten maken voor kinderen die aan het strand plastic verzamelen in ontwikkelingslanden  en daarnaast ondersteunen wij het OceanCleanup & Interceptor Project voor rivieren.


2020-03-30-arnhemspeil-edsp-eco-plasticsoup-foundation-opruimactie-nieuwehaven-arnhem-gelderland


Zolang die interceptor er nog niet is en mensen hun afval van zich af blijven gooien ruimen we natuurlijk handmatig de rivieren, stranden en havens op in samenwerking met lokale initiatieven.Ook proberen we bedrijven voor te lichten over het gebruik van kunststoffen en te laten zien dat er een groep consumenten is die dingen anders wil. We doen dit op een positieve manier door ons standpunt uit te leggen en een gesprek aan te gaan over overbodig gebruik van plastic. Bedrijven reageren altijd positief en staan ​​open voor onze ideeën. Soms worden we uitgenodigd voor een vergadering van een bedrijf over plasticgebruik om onze ideeën voor het verminderen van plastic te delen.We hebben het gehad over plastic producten van Rode Kruis, Coop, Jägermeister, Kruidvat, Jumbo. We hebben ook ervaren dat mensen niet door het onderwerp te bespreken, maar alleen het goede voorbeeld geven, hun gedrag met plastic producten aanpassen. Dit is iets dat we iedereen kunnen adviseren, het kost iets meer moeite om plastic te vermijden, maar het is een gelegenheid om mensen om je heen stilletjes te beïnvloeden zonder ze lastig te vallen met je ideeën en idealen.Onze CheekySurf Renewable SurfBoard plastic recycle campagne is een van onze nevenprojecten. Wanneer we reizen, raken we betrokken bij de lokale bevolking om strandschoonmaak te organiseren.  Ons doel is om een ​​plastic recycle-machine te ontwikkelen die surfplanken van plastic kan maken. Kinderen die voldoende plastic afval inleveren dat ze van het strand hebben verzameld, krijgen een gratis surfplank.


INFO

Sealiberty Plastic Recycle Project

Homepage  \\ Sealiberty.com


EDSP ECO Projects

Info \\ EDSP ECO Projects


The Ocean Cleanup Project

Homepage \\ the Ocean Cleanup


arnhemspeil-plasticsoep-project-ik-veeg-mijn-eigen-straatje-actie
arnhemspeil-plasticsoep-project-ik-veeg-mijn-eigen-straatje-actie-nieuwe-haven