Arnhemse BurgerRaad App

De Arnhemse
BurgerRaad App


Arnhemse BurgerRaad App

De Arnhemse BurgerRaad App is een initiatief van meerdere organisaties in Arnhem die zich inzetten voor een gezonde stad, de natuur, het klimaat en de toekomst van Arnhem.  Lees meer over de Arnhemse BurgerRaad...


Leden van de verschillende politieke partijen mogen via de Arnhemse BurgerRaad App zelf stemmen op moties of een motie met hun verzoek indienen in de gemeenteraad en kunnen via de app en social media steun voor hun voorstel of mening vragen bij overige Arnhemmers die lid zijn van de bij de App aangesloten partijen.


Indien er een meerderheid van de leden voor stemt zullen de verkozen vertegenwoordigers van de partij proberen de moties en stemmen van de Arnhemse burgers 1 op 1 door te zetten in de gemeenteraad. De ingediende motie of stem dient echter wel te voldoen aan de kernwaarden en uitgangspunten van ons land. Vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn de Nederlandse kernwaarden en het uitgangspunt is dat burgers rechten, maar ook plichten hebben.


Adviesstukken en onderbouwing ter ondersteuning van de ingediende moties mogen door alle leden van de bij het initiatief aangesloten politieke partijen toegevoegd worden. Mocht het indienen van een motie technisch of juridisch niet haalbaar zijn dan dient de vertegenwoordigers van de gemeenteraad van de desbetreffende partij dit duidelijk in de App uit te leggen.


Alle vertegenwoordigers van politieke partijen in de gemeenteraad die aangesloten zijn bij het initiatief hebben ook de mogelijkheid om een waarde oordeel kenbaar te maken over de kwaliteit van de ingediende moties en dienen hun oordeel toe te lichten.


De Arnhemse BurgerRaad App biedt ook een duidelijk overzicht van het stemgedrag op alle ingediende moties zodat burgers kunnen controleren of hun partij daadwerkelijk de verkiezingsbeloftes na komt. EDSP ECO is de bedenker en ontwikkelaar van dit Arnhemse Burgerinitiatief.


De Arnhemse BurgerRaad App wordt ontwikkeld door EDSP, het onderzoeks- en projectenbureau van Stichting Arnhems Peil. EDSP ECO levert via de Arnhemse BurgerRaad technisch onderbouwd stemadvies voor de ingediende moties om leden van de partij te ondersteunen met het maken van een weloverwogen keuze.


INFO

Arnhemse BurgerRaad

Arnhem \\ BurgerRaad


Agenda Arnhemse Gemeenteraad

Agenda \\ Gemeenteraad Arnhem


Politieke Avond Arnhem

Kalender \\ Gemeenteraad Arnhem


Ontwikkeling ABR App

Website \\ EDSP


Nieuwsberichten