Tawergha Foundation

Tawergha was nog niet zo lang geleden een traditioneel Libisch dorp gelegen in een groene oase in de buurt van de stad Misurata.


In 2011 werd het dorp door rebellen en militie leden uit Misurata volledig met de grond gelijk gemaakt als vergelding voor de misdaden van het leger van Gaddafi die het dorp als uitvalsbasis had misbruikt.


1300 mannen werden  als zondebokken van de Feb17 Revolutie, zonder enkele aanklacht gevangen genomen en op zeer brute wijze gemarteld en veel van hen zijn zonder pardon afgeslacht of worden tot op vandaag nog vermist.


De  30 tot 40.000 inwoners werden met grof geweld verjaagd en alle huizen en winkels zijn geplunderd en in brand gestoken.


De bevolking van Tawergha is ook in de vluchtelingenkampen hun leven niet  zeker. De rebellen en militie leden hebben er geen enkel probleem mee om al schietend de kampen binnen te dringen waarbij vrouwen en kinderen of ouderen niet ontzien worden om vervolgens willekeurige mannen te ontvoeren en deze te martelen.


De afgelopen drie jaar hebben de hulp en mensenrechten organisaties meerdere uitgebreide rapporten geschreven waarmee ze schande spreken over het leed wat deze mensen dagelijks voor hun kiezen krijgen en het onrechtvaardige van hun lot.


Tot op heden is het nieuwe regime in Libie en de internationale gemeenschap  er niet in geslaagd om deze mensen veiligheid en gerechtigheid te bieden.


Voor ons is het niet te begrijpen dat wij onder de vlag van het vrije westen in samenwerking met de NATO, de rebellen en de militie leden uit Misrata onder het mom van humanitaire interventie deze mensen in de kou gezet hebben en ze al jaren lang in een ondragelijke situatie hebben laten zitten enkel omdat ze een zwarte kleur huid hebben en daardoor als zondebok gebruikt worden voor de misdaden die gepleegd zijn door het vorige regime.


De jeugd is de toekomstige ruggengraat van hun samenleving en de jongerenorganisatie voor Tawergha is opgericht om de jongens en meisjes uit Tawergha mee te laten profiteren van de vooruitgang in Libie zodat zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de heropbouw van hun dorp en land.


Arnhems Peil heeft de Tawergha Stichting opgericht om de jongeren organisatie voor Tawergha een steuntje in de rug te geven.
De volgende doelen worden nagestreefd:

Tawergha

Het bespoedigen van de terugkeer van de bevolking van Tawergha naar hun dorp.

Bewustzijn

Bewustzijn creëren voor het lot van de bevolking van Tawergha.

Ontwikkeling

Ontwikkeling van de bevolking van Tawergha doormiddel van training en cursussen.

Werkgelegenheid

Bevordering van werkgelegenheid ten behoeve van de bevolking van Tawergha.

Gerechtigheid

Het verkrijgen van gerechtigheid en compensatie voor de slachtoffers.Doelstelling