Ecovrede

Ecovrede Actie

Ecovrede is een liefdadigheidsstichting gevestigd aan de Nieuwe Haven die iedereen helpt die het nodig heeft. De stichting zorgt door haar werk wekelijks dat honderden Arnhemmers die het moeilijk hebben worden geholpen aan spullen, advies, eten, dagbesteding en persoonlijke aandacht.


We zijn de Ecovrede actie opgestart om er voor te zorgen dat zij kunnen blijven bestaan. Daarnaast geven wij gratis promotie aan bedrijven die gevestigd zijn in de havens of aan de rivieren van Arnhem. Ook geven wij aandacht aan projecten die zijn ingericht om de waterkwaliteit en de natuur van de rivieren te beschermen zoal opruimprojecten van zwerfafval.Ecovrede Arnhem

Sinds 2009 werkt Ecovrede aan het tot stand komen van een bijzondere, leefbare en gezond makende wereld. Al snel ontdekten ze dat armoede, een tekort aan geld, in deze westerse samenleving de basis is van veel ellende waaronder de stilstand van mensen. Het is een fundamentele vraag in onze samenleving; wie geen geld heeft lijkt niet mee te kunnen doen in de ratrace richting alles duur en volgens de laatste mode. Het gaat om een systeemverandering en om bewustzijn krijgen dat het anders kan.


Wat doet Ecovrede allemaal?

- Brood, kleding, groente- en fruit, huisraad, meubilair en andere spullen uitdelen, 5 a 6 dagen in de week, 51 weken per jaar.
- Advies geven over juridische en sociaal maatschappelijke zaken en meegaan naar gesprekken voor wie dat nodig heeft.
- Hulp bij zaken in het gezondheidswerkveld.
- Stageplaatsen en dagbesteding, re-integratie en plek voor taakgestraften.
- Papieren doornemen waar mensen zelf niet uitkomen, zoals zorg-verzekeringspapieren, belastingpapieren, noodsituaties etc.
- Helpen ontwerpen, aanleggen en onderhouden van buurttuinen en voedselbossen.
- Bedenken en uitvoeren van nieuwe initiatieven die onze samenleving gezond maken.
- Gebouwbeheer op non-profit basis om te werken aan een echte verandering in onze samenleving.
- Innoveren en gesprekspartner zijn in diverse ontwikkelingen in en rondom de stad; over o.a. stadslandbouw, armoedeoverleg, voedselbossen, informatie geven, spreekuur, praktische alternatieven voor de omgang met afval, kleine duurzame huisjes bouwen, natuurontwikkeling en lokale voedselproductie.INFO

EcoVrede FFRM Network

Site \\ FFRM Network


EcoVrede EVS Beheer

Beheer \\ Gebouwenbeheer


Ecovrede Gaard

Info \\ Voedselbos


Postbus 60051
6800 JB Arnhem
Industriestraat 11
6827 BD Arnhem
ecovredeaarde@gmail.com
www.ecovrede.nl


Ecovrede VoedselBos
Ecovrede VoedselBossen
Ecovrede VoedselBossen
de Gelderlander zorgen over ruimtenood Ecovrede
de Gelderlander zorgen over ruimtenood Ecovrede