Arnhemse Klimaatcoalitie

Arnhemse Klimaatcoalitie


2021-02-03-rtvarnhem-klimaatcoalitie-organiseert-klimaatmars-arnhem


De Klimaatcoalitie is een nationale organisatie die zich inzet voor een beter klimaat. We oefenen druk uit op beleidsmakers om krachtige maatregelen te treffen en we mobiliseren een breed publiek voor een klimaatvriendelijke en eerlijke samenleving. De Klimaatcoalitie bestaat uit een groot aantal lokale & nationale organisaties en groeit met de dag. We komen gezamenlijk op voor jouw gezondheid, de natuur, het klimaat en de toekomst.  Doe je met ons mee?


In de Urgenda Klimaatzaak stelt de allerhoogste rechter in Nederland heel duidelijk dat “er een reële dreiging is op een gevaarlijke klimaatverandering waardoor er een ernstig risico bestaat dat de huidige generatie ingezetenen zal worden geconfronteerd met verlies van leven en/of verstoring van gezinsleven.”  Dat gaat dus over ons allemaal. Wij hebben volgens de rechter, het gerechtshof en de Hoge Raad allemaal een reële kans op overlijden door de gevolgen van klimaatverandering.


Het Klimaatplan


Het Klimaatplan van de Klimaatcoalitie richt zich op het beperken van CO2-uitstoot om klimaatopwarming te voorkomen. Het plan heeft ook als doel om Klimaatadaptieve- en mitigerende oplossingen te implementeren. De lokale Klimaatcoalitie waakt er tevens voor dat het actieplan rekening houdt met het behoud van natuur en biodiversiteit en niet ten koste gaat van de gezondheid.


Het verbranden van houtige biomassa maakt bijvoorbeeld geen onderdeel uit van de plannen en de focus ligt op natuurlijke oplossingen.  We ondersteunen de lokale Klimaatcoalities, promoten het Actieplan van Urgenda en ondersteunen de Provincies en Gemeentes met het uitvoeren van de preventieve, mitigerende en adaptieve maatregelen die we in ons Klimaatplan hebben opgenomen. Met een groot aantal lokale en nationale organisaties hebben we dit jaar het Klimaatalarm & meerdere klimaatacties georganiseerd.


2020-11-18-klimaatcoalitie-arnhem-klimaatplan-inspraak-voorstel-klimaatadaptatieve-maatregelen

We ondersteunen daarnaast de acties van Johan Vollenbroek die zich met zijn milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) richt op het stimuleren van biodiversiteit én tegengaan van klimaatverandering.  Dankzij de jarenlange inzet voor lokale en landelijke milieu- en bewonersorganisaties heeft het MOB doormiddel van een groot aantal juridische zaken tegen vervuiling en uitstoot van schadelijke stoffen Nederland leefbaar gehouden en heeft hij hiermee de natuur & het klimaat en daarmee onze toekomst een kans gegegeven. Volgens een oud rechter is Johan Vollenbroek er verantwoordelijk voor dat er in Nederland jaarlijks een aanzienlijk aantal minder mensen ziek worden of sterven door luchtvervuiling.


Johan Vollenbroek - Mobilisation for the Environment

Doe je mee?

Wil jij ook je handen uit de mouwen steken voor een gezonder Nederland, een biodiverse natuur, een stabiel klimaat en daarmee een toekomst om naar uit te kijken? Neem dan contact op zodat we samen kunnen uitzoeken waar jij de beste bijdrage kunt leveren en waar jij je het fijnst bij voelt. Deelname is op basis van de principes en normen van de Klimaatcoalitie die in te zien zijn via deze link. 


Mocht je onze klimaatacties liever financieel steunen

dan kun je een donatie overmaken via Paypal, Mollie of via het rekeningnummer van onze stichting EDSP ECO. Elke cent die je overmaakt wordt uitgegeven aan de acties & projecten die ten goede komen van de gezondheid, de natuur, het klimaat & daarmee jouw toekomst. Hartelijk dank!

Nieuws en Documenten over de Arnhemse Klimaatcoalitie

2024

LET OP: Nieuws over het kappen van bomen voor biomassa en ons gevecht tegen de biomassacentrales staat voortaan op: nieuws.the-fab.org

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015