EDSP ECO EPRO Service

Beëindiging activiteit


Ondanks dat we nog steeds een groot voorstander zijn van elektrisch varen en we van mening zijn dat met de juiste motor en accu's energiezuinig en stil varen een bijdrage  kan leveren aan een schonere natuur en een veilig klimaat (vergeleken met het varen met een brandstofmotor) hebben we het EPRO-project in Arnhem beeindigd zodat we ons kunnen richten op de overige projecten zoals het Voedselbos Hilkensberg en Food Forest Harvester project.


...


Elektrische buitenboordmotoren zijn hét alternatief voor de benzine- of dieselmotor.  Hieronder de lijst met de vele voordelen:


Elektrisch varen = Volledige stilte

Je hoort eindelijk het water weer klotsen en je kunt de andere personen in de boot gewoon verstaan. De luide verbrandingsmotor is verleden tijd. Geen benzinedampen, maar alleen maar frisse lucht.


Elektrisch varen = Betaalbaar

De aanschaf van een fluistermotor is vaak goedkoper dan een kleine benzinemotor. Ook hoef je alleen de accu’s op te laden en dat is vele malen goedkoper (en milieuvriendelijker!) dan een tank benzine leegvaren. Voor slechts één euro zit je een hele dag op het water.


Elektrische buitenboordmotor zijn handzaam

Geen gesjouw meer met zware buitenboordmotoren. Zelfs als u 4-hoog woont neemt u uw elektromotor zo mee. Zo voorkomt u natuurlijk ook gemakkelijker diefstal. Met de opkomst van lithium is het gewicht nog minder een probleem geworden.


Elektrisch varen = geen onderhoud

Vergeet de servicebeurt en reparaties die u gewend bent van uw benzinemotor. Een elektromotor heeft vrijwel nooit onderhoud of reparatie nodig. Een elektromotor heeft maar twee bewegende delen en is daardoor niet kapot te krijgen. Hierdoor gaat de elektromotor ook langer mee!


Kortom: Elektrisch varen = ontspannen
Dat elektrisch varen in opkomst is, is een feit. Net zoals op de weg het aantal elektrisch auto’s gestaag groeit, zit ook het ‘groene varen’ in de lift. Op de HISWA te water is er dan ook veel aandacht voor het elektrisch varen


Elektrisch varen komt in verschillende soorten en maten. Als een boot volledig elektrisch is, betekent dit dat een elektromotor die door een accu gevoed wordt voor de aandrijving zorgt. Deze boten moeten dan ook via walstroom opgeladen worden. Maar ook met behulp van zonne- en windenergie kan de accu opgeladen worden. Oplaadpunten zijn over het algemeen geen probleem, want de meeste boten liggen vaak toch al aan de walstroom. Daarnaast liggen boten in principe veel langer stil dan auto’s, oplaadtijd is daarom ook geen probleem. En daar komt nog bij dat een boot in het gebruik zich, dankzij de lage toerentallen en vaak gelijkmatig tempo, eigenlijk perfect leent voor een elektrische motor.


Naast de 100% elektrische boot, zijn er net zoals in de automarkt, ook ‘hybriden’ te vinden. Hierbij is de aandrijving van de boot deels elektromotor en deels dankzij verbrandingsmotor of generator. De laatst genoemde zien we dan ook vaker voor grote snelle boten. Met de verbrandingsmotor kan er hard gevaren worden en de elektromotor is uitstekend voor rustig en stil varen. Het volledig elektrisch varen zie je dan ook voornamelijk bij sloepen en open boten. Vooral voor de sloep is het een groot voordeel.


Naast dat het beter voor het milieu is, heb ook jij geen last van die ronkende motor en uitlaatgassen. Heerlijk genieten van de rust op het water dus, het ultieme varen! Maar een elektrische motor maakt ook het varen zelf gemakkelijker: de snelheid is makkelijk te doseren, wat het manoeuvreren weer eenvoudiger maakt. Daarnaast hoeft er niet meer getankt te worden (scheelt weer vieze handen) en is olie verversen ook verleden tijd. 


EDSP ECO EPRO (E-Propulsion) Service


...


Wij zijn een groot voorstander van elektrisch varen. Met de juiste motor, accu's en hier en daar wat advies, kunt u energiezuinig en stil varen. 


Het elektrisch varen is in opkomst en wint dagelijks populariteit. Elektrische motoren worden gekenmerkt door veel kracht (koppel) dat op elk moment en op elk toerental beschikbaar is. Dit maakt het varen een stuk comfortabeler, maakt uw boot beter bestuurbaar en zorgt dat de motor altijd zo efficiënt mogelijk presteert.


U bent een nieuwe boot aan het bouwen en komt bij het vraagstuk aandrijving, dan komt de elektrische aandrijving vast ook wel door uw hoofd.  Misschien is uw huidige motor aan revisie toe dan kan een elektrische motor inbouwen een optie zijn. Bij iedere boot zijn andere wensen van de eigenaar, verschillende maten en gewichten, verschillende vaargebieden en de gewenste eigenschappen van de elektrische aandrijving van toepassing. Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden. Voor iedere boot is bijna wel een passende elektrische aandrijving te vinden.


Wij vinden het belangrijk dat de beste kwaliteit elektrische bootmotor toegankelijk is voor iedere bootliefhebber. Door het slim combineren van techniek, kennis en ervaring zijn wij in staat om de juiste systemen en kwaliteit voor de beste prijs te leveren. Naast uw vaargenot vinden wij ook de natuur en het klimaat van zeer groot belang, daar ligt ons hart en motivatie.


INFO

Motoremissies uit de recreatievaart

Onderzoek \\ NTO Deltares RWS


edsp-eco-epro-service-torqeedo-ultralight-403-ac

Elektrisch varen - 8 belangrijke vragen

Artikel \\ De Stille Boot


EDSP ECO - Arnhems Peil - Energie uit Water - ThermoGenius

Uitstoot pleziervaart moet terug

Artikel \\ RTV Utrecht


Nota varen in Amsterdam

Info \\ Gemeente Amsterdam


Wijziging wet uitstoot pleziervaartuigen

Juridisch \\ Min Verkeer en Water


edsp-eco-epro-service-elektrisch-voortstuwingssysteem-feiten-en-cijfers

Amsterdam nota varen deel 1

Nota \\ Gemeente Amsterdam


Ombouwen naar vol elektrisch

Info \\ Zeilersforum


Tesla Powerwall

Site \\ Tesla


Ombouw van diesel naar elektrisch

Info \\ WatersportForum


Elektrisch varen met je zeilboot

Website \\ Zeilwereld


oceanvolt-nederland

OceanVolt Systemen

Website \\ OceanVolt


edsp-eco-epro-service-torqeedo-cruise-fp

De stille boot website

Website \\ De stille boot


Torqueedo assortiment

Website \\ De stille boot


edsp-eco-epro-service-torqeedo-cruise-fp-2

Torqeedo Website

Website \\ Torqeedo


Torqueedo Brochures

Website \\ De stille boot


De stille boot Services

Website \\ De stille boot


Torqueedo Power Accu Pack

Website \\ Voor veeleisend gebruik


edsp-eco-epro-service-torqeedo-cruise-fp-sd

Torqueedo Travel

Website \\ Bijboten en dagzeilers


Torqueedo Cruise

Website \\ Boten tot 10 meter


edsp-eco-epro-service-torqeedo-travel-1003

Torqueedo Deep Blue Video

Youtube \\ Intro video


Torqueedo Deep Blue

Website \\ Snelvarende boten


edsp-eco-epro-service-torqeedo-deep-blue-r

Elektrisch varen op de HISWA te water


Oceanvolt elektrische voortstuwing


EDSO ECO EPRO Elektrische voortstuwingssysteem voor zeiljachten


Voor dit elektrische voortstuwingssysteem voor zeilboten wordt een 60 kWh lithium-ionbatterij gebruikt waarmee een gemiddelde aanhoudende snelheid van 7 knopen (13 km / u) met een bereik van ongeveer 30 zeemijl (55,5 km) bereikt kan worden. De elektromotor heeft een maximaal vermogen van 125 kW in plaats van de gebruikelijke dieselmotor en wordt aangesloten op het Bedienbare Voortstuwings-systeem Pod (BVP) waar de manoeuvreerbaarheid verder wordt verbeterd dankzij een soepele bediening van de elektromotor zonder koppelingen.


Elektrische voorstuwing voor zeiljachten


...


Stille elektrische motoren van Oceanvolt dichten de kloof tussen zeilboot en motorboot. Geniet van je dag op het water zonder het lawaai en de geur van verbrandingsmotoren. Maak onderweg een praatje met je vrienden zonder dat je over het geluid van de motor hoeft teschreeuwen.


Voel je vrij om natuurparken en andere beschermde gebieden te bezoeken als je weet dat je geen spoor van olieachtige vlekken achter je laat. Na een bezoek aan het tankstation ruiken uw handen niet meer naar benzine. Het vaart een stuk fijner als je weet dat je plezier op het water niet ten koste gaat van het water, het milieu of de planeet.


Oceanvolt biedt hybride of elektrische systemen aan als een optie voor aandrijving en voortstuwing in samenwerking met vele toonaangevende monohull-botenbouwers - waarbij voortdurend nieuwe partners worden toegevoegd. Ze bieden ook hermotoriseringoplossingen voor het ombouwen van oude dieselmotoren - het verwijderen van de dieselmotor, brandstoftanks en het uitlaatsysteem - het opruimen van vette, stinkende motorcompartimenten en het vrijmaken van zowel gewicht als ruimte benedendeks.


Oceanvolt-systemen zijn geschaald en geconfigureerd om maximale efficiëntie te bereiken - rekening houdend met de lengte, de breedte en de verplaatsing van de boot, evenals met het systeemgewicht en de plaatsing in de boot. Bereik, buiten de capaciteit van de batterij, wordt vergroot door hydro-opwekking tijdens het zeilen boven 6kn. Dit kan worden aangevuld met een draagbare AC-generator of een DC-generator (in grotere boten of voor cruises over lange afstanden).


Alle Oceanvolt-systemen zijn ontworpen om op 48 volt te werken voor passagiersveiligheid en het gemak van reparatie. Oceanvolt systemen zijn extreem onderhoudsarm en hoeven niet jaarlijks onderhouden of in de winter opgeslagen te worden.


Torqeedo fluister- en elektrische buitenboordmotoren


edsp-eco-epro-service-torqeedo-travel


Torqeedo is het topsegment van de markt van fluister- en elektrische buitenboordmotoren. De Torqeedo motoren die worden aangeboden zijn van erg hoge kwaliteit en hebben een hoge stuwkracht. Daarnaast kenmerken de Torqeedo elektromotoren zich door het lichte gewicht, duurzaamheid en de geavanceerdheid.


Ze begonnen in 2005 als pionier op het gebied van elektrische aandrijvingen voor boten in de watersport. Met als doel: het bieden van geavanceerde maar toch betaalbare elektrische aandrijvingen. Voor het comfort, maar ook met het oog op het milieu.Torqeedo uitgegroeid tot wereldmarktleider op dit gebied. En levert men in meer dan 50 landen niet alleen aan de watersport, maar ook aan de professionele vaart. Ze leveren een heerlijke, rustgevende vaar -ervaring. Stil, betrouwbaar en schoon. Goed voor onszelf en de natuur. Maar ook voor ons klimaat. Daar ligt een wereldwijde uitdaging, waar ze graag ons steentje aan bijdragen.


Welke motor bij welke boot past hangt ook af van het vaargebied. Bij varen op beschut water en voor kortere afstanden kan een lichtere motor toegepast worden dan bij varen op ruim water. 


edsp-eco-epro-service-torqeedo-travel


Torqeedo levert een vol elektrische aandrijving, waarbij alle componenten op elkaar zijn afgestemd en van één leverancier komen. Dat geeft een veilig en rustig gevoel.


Deep Blue is een volledig geïntegreerd systeem met hoog vermogen - gebaseerd op hoogtechnologische componenten, industrieel ontworpen om aan de hoogste eisen te voldoen. Het resultaat: uitzonderlijke prestaties, professionele veiligheid, naleving van internationale normen op systeemniveau en extreem bedieningsgemak. Het wordt geleverd als een equivalent van 40 pk of 80 pk in buitenboord-, binnenboord- of saildrive-versies.


Elektrische aandrijving voor boten