Shell Must Fall

SHELL MUST FALL

ACTIE

18 mei

2021

SHELL MUST FALL ACTIE


Op 18 mei 2021 zijn er landelijke demonstraties en acties gepland waarin wordt opgeroepen Shell te ontmantelen en een wereld zonder Shell te realiseren.


Onder de noemer Shell Must Fall werken verschillende groepen, waaronder Code Rood, Climate Liberation Bloc (CLuB), Gastivists, Fossil Free Culture NL, Extinction Rebellion en organisaties van de Klimaatcoalitie samen aan een toekomst zonder Shell. Ook vanuit het buitenland hebben groepen aangegeven actief bij te zullen dragen aan de campagne en de geplande massale actie in mei bij de aandeelhoudersvergadering van Shell.


Die actie zal vooraf worden gegaan met een ‘alternatieve aandeelhoudersvergadering’, waarin burgers, wetenschappers, opiniemakers en afgevaardigden van lokale gemeenschappen die direct te maken hebben met Shell, bespreken wat er nodig is om een multinational als Shell te stoppen en hoe een toekomst zonder Shell er uit kan zien.   


De ontmanteling van Shell is noodzakelijk om verdere klimaatverandering te stoppen, gezien Shell’s lange geschiedenis van ontkennen, greenwashing, corruptie, belastingontduiking en mensenrechtenschendingen.  


Wij eisen echte oplossingen en eerlijk herstel.  Als wij zeggen dat we Shell met alle mogelijke middelen moeten ontmantelen, impliceren we daarmee ook de ontmanteling van het kapitalistische, koloniale systeem van uitbuiting waaruit Shell is ontstaan en waarin Shell heeft kunnen gedijen ten koste van mensen en de planeet. 


Pak het kroontje af van Shell

BNNVARA actie


Shell heet eigenlijk Royal Dutch Shell, oftewel Koninklijke Shell. Dat zogenaamde predicaat ‘Koninklijk’ is een blijk van respect, waardering en vertrouwen van de koning. Hij kent dit predicaat officieel alleen toe aan bedrijven die zich netjes gedragen en ‘niets doen wat hun reputatie zal schaden’


Maar Shell gedraagt zich dus helemaal niet zo netjes. Ze doen zelfs heel veel dingen die de reputatie schaden, bijvoorbeeld olierampen veroorzaken in Nigeria met dramatische gevolgen, of gas winnen in Groningen ten koste van de lokale bevolking. Om nog maar niet te spreken van Shells slechte invloed op klimaat en milieu. BNN VARA heeft een succesvolle actie opgestart om de koning te verzoeken om Shell het kroontje af te pakken. Doe je met ons mee?


Met jouw donatie maken we onze klimaatacties mogelijk.


Help ons een handje mee om de kosten van de klimaatacties te betalen en maak een kleine donatie. Elke cent gaat rechtstreeks naar de klimaatacties van de Klimaatcoalitie.Maak een bijdrage over via de bank:

Vermelding:     Klimaatacties

Account:           EDSP ECO

IBAN:                 NL93 TRIO 0788 8220 55Een bijdrage via Tikkie, Paypal of Mollie kan ook:


Gebruik Tikkie om de Klimaatmars mogelijk te maken
Gebruik Mollie om de Klimaatmars mogelijk te maken